loading...
دکتر مهدی سلطانی سروستانی
سمیرا صادقیان بازدید : 105 دوشنبه 04 آبان 1394 نظرات (0)

دی وی دی قسمت دوم سریال شهرزاد دوشنبه ۴ آبان ماه توزیع شد.

گر خون دلی بيهده خوردم، خوردم

چندان كه شب و روز شمردم، مردم

آری، همه باخت بود سرتاسر عمر

دستی كه به گيسوی تو بردم، بردم.


تک ستاره بازدید : 71 دوشنبه 04 آبان 1394 نظرات (0)

دکتر مهدی سلطانی درتمرین نمایش 

"خاطرات وکابوس های یک جامه دار..... "

دانشجویان تئاتر در تمرین های «خاطرات و کابوس ها ی یک جامه دار...» اثر برجسته دکتر رفیعی، حضور یافتند.

پیش از این و به منظور حمایت از دانشجویان تئاتر و طی فراخوان منتشر شده، فرصت حضور این نسل جوان تئاتری در تمرین‌های جدیدترین اثر نمایشی دکتر علی رفیعی فراهم شد تا این دانشجویان با نحوه کارگردانی، هدایت بازیگر، طراحی صحنه و لباس این کارگردان با سابقه و مطرح تئاتر ایران آشنا شوند.

بر همین اساس حدود ۳۰۰ دانشجوی تئاتر از امروز، به صورت رایگان در تمرین‌های نمایش «خاطرات و کابوس‌ها...» در تالار وحدت حضور یافتند..

برای خرید بلیت این تئاتر و کسب اطلاعات بیشتر به سایت www.tik8.com مراجعه نمایید.

تک ستاره بازدید : 76 دوشنبه 04 آبان 1394 نظرات (0)

دکتر مهدی سلطانی در حاشیه مراسم فرش قرمز سریال شهرزاد گفتند: سریال شهرزاد با استانداردهایی که دارد، برای تمام شهروندان ایرانی و غیرایرانی جذابیت دارد و موجب شناساندن بخشی از فرهنگ فراموش شده به ایرانی های خارج از کشور می شود.

دکتر مهدی سلطانی بازیگرسریال شهرزاد گفتند: سریال شهرزاد با استانداردهایی که دارد، برای تمام شهروندان ایرانی و غیرایرانی جذابیت دارد و موجب شناساندن بخشی از فرهنگ فراموش شده به ایرانی های خارج از کشور می شود.

دکتر مهدی سلطانی در گفتگویی با چهره نیوز از "سریال شهرزاد" گفتند،متن خبر را در زیر می خوانید:

به گزارش چهره نیوز دکتر مهدی سلطانی دستاوردهای فرش قرمز سریال شهرزاد را مثبت ارزیابی و بیان کرد: اینطور که من باخبر شدم ایرانی های بسیاری در کلن زندگی می کنند و جمعیتی بالغ بر سی هزار نفر دارند. تعداد زیادی از آنها در مراسمی که امشب قرار است برگزار شود بلیط خریدند و برنامه از شدت استقبال حتی به سانس دوم کشیده شده است و این خیلی اتفاق خوبی است.

 

این بازیگر توانا ادامه داد: ایرانی هایی که اینجا هستند دلتنگ فرهنگ خودشان می شوند. سریال شهرزاد می تواند بخشی از فرهنگ فراموش شده را که حاوی خاطرات خوبی برای ایرانی های اینجاست؛ به یادشان بیاورد و نوستالژی قوی ای ایجاد کند. بهرحال بخشی از این سی هزارنفر شاید تمایل داشته باشند این سریال را تهیه کنند و قطعا از دیدن آن پشیمان نمی شوند، زیرا این سریال چنان کیفیتی دارد که می تواند وقت آنها را به خوبی پر کند و آنها از تماشای آن لذت ببرند.



دکتر سلطانی اظهار کرد: ایرانیان خارج از کشور می توانند به این سریال، افتخار کنند و آن را به دوستان آلمانی، فرانسوی و خارجی خود نشان دهند. خوب است این سریال دوبله شود و در دسترس خارجی ها قرار بگیرد و در دسترس آنهایی که ایرانی نیستند و شهروند کشورهای دیگری هستند. استاندارد هایی که در این سریال رعایت شده به گونه ای هست که صرفا مختص یک فرهنگ خاص نیست و طوری نیست که ساکنین کشورهای دیگر نتوانند با آن ارتباط برقرار کنند.

 

او اطلاع رسانی جهانی را از محاسن این فرش قرمز عنوان و بیان کرد: این مراسم موجب می شود یک سریالی که با سرمایه غیردولتی ساخته شده است و مضمون خوبی دارد به جهانیان شناسانده شود.

دکتر سلطانی در رابطه با اجرای چنین مراسم هایی در حوزه تئاتر نیز گفت: خوشبختانه در سالهای اخیر این اتفاقات رخ داده است. از ده پانزده سال پیش که من دانشجو بودم این اتفاق افتاده بود و بده بستان های فرهنگی و تئاتری بین کشورهای ایرانی و غربی رخ داده بود. بسیاری از گروه های تئاتر به کشورهای اروپایی آمدند و کار خود را نشان دادند و در جشنواره ها جایزه هم گرفتند.

 

او ادامه داد: هم اکنون همکاران من در گروه های تئاتر مختلف می شناسم که از آنها دعوت شده تا در شهرهای مختلف اروپایی کارهای خود را به اجرا بگذارند. من معتقدم هنر وسیله بسیار قوی ای برای معرفی یک کشور است. مردم دنیا کشور آمریکا را با ورزش نمی شناسند، با اینکه در ورزش حرف اول را می زند. حتی عوام، آمریکا را با فیلم ها و هنرپیشه هایش می شناسند.



این بازیگر تئاتر و سینما اظهار کرد: به نظر من ما هم می توانیم با اتفاقات فرهنگی از جمله تولیدات فیلم و تئاتر و صدور آنها به کشورهای دیگر به لحاظ اقتصادی همپای نفت سرمایه کسب کنیم و این اغراق نیست. بخش عمده ای از صنعت در جهان اکنون از طریق هنر، درآمد کسب می کند و به اعتقاد من جدای از اینکه می توانیم کشورمان را معرفی کنیم با این مراسم ها می توانیم باب درآمدزایی را برای کشورمان باز کنیم.

 

دکتر مهدی سلطانی تاکید کرد: نباید شهرزاد را فقط در دسته بندی تاریخی گنجاند، زیرا ممکن است ذهنیت مخاطب به این سوق داده شود که فقط می خواهیم تاریخ برهه ای از کشور را نشان دهیم. شهرزاد بیش ازینکه یک سریال تاریخی باشد از بستر تاریخ معاصر برای نشان دادن رویدادهای اجتماعی، استفاده می کند که همه اقشار جامعه را می تواند جذب خود کند و قطعا پیام های هنری را هم برای خود محفوظ می دارد.

بازیگر سریال شهرزاد ادامه داد: این سریال سوای اینکه یک سرگرمی ایجاد می کند و یک تم تاریخی را به مخاطب ارایه می دهد، باعث می شود مخاطب حتی اگر علاقه مند به تاریخ نباشد از این سریال لذت ببرد

سمیرا صادقیان بازدید : 41 دوشنبه 04 آبان 1394 نظرات (0)

پخش سریال کیمیا به کارگردانی جواد افشار و تهیه کنندگی محمد رضا شفیعی

هر شب به جز جمعه ها ساعت ۲۱:۳۰

و باز پخش آن ساعت ۲:۰۰، ۱۱:۰۰ و ۱۶:۱۵

از شبکه دو سیما

تصاویری از قسمت بیست و سوم سریال کیمیا

دانلود قسمت بیست و سوم سریال کیمیا

تک ستاره بازدید : 31 دوشنبه 04 آبان 1394 نظرات (0)

دکتر مهدی سلطانی در گفت وگو با چهره نیوز

دکتر مهدی سلطانی، از بازیگران کارکشته تئاتر، سینما و تلویزیون معتقد است شخصیت منفی و مثبت مطلق در بازیگری واقعی نیست. او در همین ارتباط نیز درباره شخصیت هاشم خان و بزرگ اقای سریال شهرزاد می گوید، نویسنده قصدش منفی نشان دادن صِرف این شخصیت ها نبوده است. گفت وگوی خبرنگار چهره نیوز با این بازیگر را در ادامه می خوانید:

*قسمت اول سریال شهرزاد پخش شد و تم شخصیت های داستان تا حدودی مشخص شد. آنچه در قسمت اول از شخصیت هاشم خان دیدیم، علاوه بر این که از وابسته های سیستم بزرگ آقا بود، گویی یک نوع نارضایتی در بزرگ آقا نسبت به هاشم خان مشاهده شد. آیا هاشم خان به عذاب وجدان گرفتار شده یا خواستار کناره گیری از دار و دسته بزرگ آقاست؟

 ببینید خط قرمز شخصیت هاشم خان در سیستم بزرگ اقا دو چیز است. یک اینکه هر فرمانی بزرگ اقا میدهد تا جایی که پای بیگناهان و مردم عادی در میان نباشد تمکین می کند، ولی وقتی احساس کند یک عده بی گناه قربانی می شوند، معمولا امتناع می کند.

 

شاید اختلاف اصلی بزرگ اقا و هاشم خان همین باشد، اما این باعث نمی شود که بزرگ اقا هاشم خان را دوست نداشته باشد و به او اعتماد نکند. بزرگ آقا همیشه هاشم خان را آدم قابل اعتماد و وفاداری به سیستم خود می داند. خط قرمز دیگر این است که به هر حال به خاطر اینکه بزرگ اقا در ساختن زندگی هاشم خان بسیار کمک کرده است، او به عنوان کسی که نان و نمک بزرگ اقا را خورده، همیشه خود را مدیون بزرگ اقا می داند و به خودش اجازه نمی دهد که این نمکدان را بشکند. شاید اگر این دو مورد نبود Challenge دراماتیک بین بزرگ اقا و هاشم خان سمت وسوی دیگری به خود می گرفت.

 * شخصیت هاشم خان منفی است یا خاکستری؟


 * شخصیت هاشم خان منفی است یا خاکستری؟

 اصولا هر نقشی که به پیشنهاد شده است، سعی کردم حتی اگر منفی هم بوده به گونه ایی اجرا کنم که برای تماشاگرم همذات پنداری شکل بگیرد. در نقش منفی مطلق و مثبت مطلق این اتفاق نمی افتد، چون واقعی نیست. مخاطب با واقعیت می تواند همذات پنداری کند و با شخصیت غیر واقعی نمی تواند. حتی اگر انسانی عروسکی را از مریخ بیاوریم اینجا، باید عناصر واقعی به آن بچسبانیم تا مردم بتوانند با او همدلی کنند. مثلا فیلم سینمایی «ای تی». من در نظرم می توانم عروسک بد قیافه ایی که از فضا می آید را معرفی کنم اما ویژگی های رئالیستی به آن تزریق می شود تا تو برای همان عروسک هم دلت بسوزد. هاشم خان هم از آن دسته نقش هایی است که اگر بخواهیم به معنای مصطلح نگاه کنیم، قطعا نویسنده قصدش منفی نوشتن این نقش نبوده است. همانطور که قصدش منفی نوشتن نقش بزرگ آقا نبوده است. بزرگ آقا هم بهرحال شاخصه هایی در شخصیتش وجود دارد که باعث می شود دست به عملکردی بزند که در تعریف یا جهان بینی عده ای آدم منفی به نظر برسد؛ ولی از یک زاویه دیگر می بینیم حداقل برای خانواده و دوستانی که به او وفادار هستند آدم مثبتی هست و برای بخشی از یک جامعه آدم دوست داشتنی هم می تواند باشد.

 

 *با شخصیتی که 60-70 سال قبل زندگی می کرده است، چطور همذات پنداری کردید؟

 خیلی زیاد. آدم ها در بسیاری موارد در فطرتشان با یکدیگر مشترک هستند، بنابراین به نظرم آدمها حتی اگر زمان هم بگذرد در حقیقت اولیه شان هیچ تغییری ایجاد نمی شود. فرهنگ ها، جغرافیا، حکومتها، سیاستها و عوامل دیگری هستند که روی آنها تاثیر می گذارند و یک شخصیت به آنها اعطا می کنند که با دیگری متفاوت است و این در زمان و مکان خاص قطعا با رنگ و لعاب همان زمان و مکان، خودش را نشان می دهد. مطالعات یک بازیگر باید در همین زمینه باشد که 100سال پیش چه چیزی ارزش و چه چیزی ضد ارزش بوده یا برای این خانواده چه چیزهایی اهمیت بیشتری داشته و چه چیزهایی عبور از خط قرمز بوده است.

 

 *در واقع یک نوع مردم شناسی در دهه سی و چهل انجام دادید؟

 بله. برای مثال اگر ده بیست سال پیش اگر تکه نانی کف پیاده رو افتاده بود حتما کسی آن را بلند می کرد تا کسی روی آن راه نرود و اگر کسی به قصد راه می رفت گناه بزرگی انجام داده بود، ولی الان به راحتی این اتفاق می افتد و کسی حساسیت های بیست سال پیش را ندارد. من سعی کردم هاشم خان را در یک شرایط فرض شده چندسال پیش قرار بدهم. قطعا فاکتورهای زیادی دارد که با زمان اکنون شباهت دارد، اما بعضی از حساسیت هایش هم به زمان قصه فیلمنامه نزدیک است.

 

 *مطالعات آکادمیک شما چقدر بازی تان را کامل تر می کند و به یاری تان می آید؟

 باید ببینیم آکادمیک چه کار می کند و چه بلایی سر انسان می آورد. آکادمیک آموزش می دهد آموزش یعنی کتابهایی را به شما معرفی می کند. کتابها تجربیات مکتوب شده پیشنیان ما هستند. یعنی اگر یک نویسنده یک کتاب می نویسد شاید حداقل ده بیست سال تحقیق و پژوهش و رفرنس های گذشتگان را نیز قید کرده است. اگر بخواهیم کنار هم بگذاریم شاید یک تاریخ داشته که در یک کتاب چکیده شده.

به راحتی می توانیم در عرض یک روز خواندن این کتاب حداقل با تجربه سالیان سال تاریخ بازیگری یا با سیستم ها، متدها و روش ها و استایل های مختلف بازیگری آشنا شویم. قطعا محال است که نتوانیم از این تجربیات چیزی یاد بگیریم.

 

آکادمیک این چیزها را به ما یاد می دهد، اما برای بازیگر شدن فقط آموزش مهم نیست. همانطور که برای جراح شدن مطالعه صرف کتب جراحی ملاک نیست. بلکه باید دست به عمل زد و پرورش داد. بخشی از این پرورش به عهده بازیگر است که چقدر در تئاترهای مختلف و هنرهای نمایشی بازی کند و محصول این تجربیات که سالیان سال ممکن است طول بکشد کم کم به سواد عملی و بصری او اضافه کند. در صورتی که آکادمیک به این ماجرا سر عت می بخشد و بسیاری از قواعد و قانون ها را برای شما رمزگشایی می کند. وقتی شما بازی فوتبال را می بینید اگر با قواعدش آشنا نباشید لذتی از آن بازی نمی برید و نمی دانید کورنر و آفساید یعنی چه. اما وقتی با قواعد فوتبال آشنا باشید متوجه روند بازی می شوید. آکادمیک هم در واقع بسیاری از قواعد را به شکل مکتوب و با سرعت بیشتری به ما انتقال می دهد ودر دسترس تر می کند و در واقع در بخش آکادمیک تکنیک و فن را به شکل غیرشفاهی دریافت می کنیم و پرورش آن بستگی به بازیگر دارد.

 

 به عنوان یک بازیگر پرکار، شاهد چه کارهایی در آینده نزدیک از شما خواهیم بود؟

 کیمیا را سال قبل کار کردم که امسال پخش می شود و شهرزاد هم یکی دو ماه است که فیلمبرداری اش تمام شده، اما در تئاتر «خاطرات و کابوس های یک جامه دار از زندگی و قتل میرزا تقی خان فراهانی» به کارگردانی دکتر علی رفیعی بازی کردم، که قرار است از 14 آبان در تالار وحدت ساعت 6 عصر به روی صحنه برود و من در این نمایش نقش امیرکبیر را بازی می کنم. یک فیلم سینمایی هم هست که با آقای سیاوش اسدی صحبت های اولیه آن انجام شده . توافق های اولیه هم صورت گرفته است. اگر همه چیز خوب پیش برود احتمالا این کار را هم شروع می کنیم تا به جشنواره فیلم فجر برسد. البته فصل دو سریال شهرزاد، هم جزو برنامه هایم هست که قطعی تر از بقیه است.

سمیرا صادقیان بازدید : 70 یکشنبه 03 آبان 1394 نظرات (0)

برگرفته از صفحه اینستاگرام دکتر سلطانی عزیز

دوشنبه ٤ آبان ٩٤ قسمت دوم سريال خانگى "شهرزاد"

در فروشگاه هاى مربوطه ارائه مى گردد. اگر اين دى وى دى

ارزش قيمتش را دارد با خريدن آن، توليد كنندگان آثارى كه براى وقت و

شعور مخاطبشان ارزش قائل هستند را تشويق مى كنيد

تا باز آثارى درخور و لايق مردم با فرهنگشان توليد كنند.

سمیرا صادقیان بازدید : 52 یکشنبه 03 آبان 1394 نظرات (0)

پخش قسمت دوم "شهرزاد " از ٤ آبان

قسمت اول مجموعه "شهرزاد" به كارگردانى حسن فتحى

و تهيه كنندگى محمد امامى از ٢٢ مهرماه وارد شبكه نمايش خانگى شد

و مورد استقبال مخاطبين قرار گرفت قسمت دوم آن از ٤ آبان ماه عرضه خواهد شد

در "شهرزاد" ستاره های سه نسل سینمای ایران کنار هم قرار گرفته اند.

نسل اول بازیگرانی چون علی نصیریان و محمود پاک نیت،

نسل دوم جمشید هاشم پور و ابوالفضل پور عرب

و نسل سوم ترانه علیدوستی، شهاب حسینی و مصطفی زمانی

 در این سریال نقش آفرینی می کنند. پريناز ايزديار، دکتر مهدى سلطانى،

گلاره عباسى، سهيلا رضوى، هومن برق نورد، غزل شاكرى، اميرحسين رستمى،

مينا وحيد، امير حسين فتحى و ... ديگر بازيگران مجموعه هستند

تهیه کننده این سریال سید محمد امامی تهیه کننده موفق سریال شاهگوش است.

 فیلم برداری فصل نخست این سریال با سرمایه گذاری مشترک سید هادی رضوی

و سید محمد امامی در طول سه سال تولید و پیش تولید در شهریور ماه امسال

به طور کامل به پایان رسیده است

داستان "شهرزاد" روایتی عاشقانه بر بستر تاریخ است

و توسط "حسن فتحی" و "نغمه ثمینی" نوشته شده است.

تک ستاره بازدید : 53 یکشنبه 03 آبان 1394 نظرات (0)

 روزشمار براى اجراى نمايش

فقط ١٢ روز

دکتر مهدى سلطانى سروستانی در

نمايش "خاطرات و کابوس های یک جامه دار از زندگی و قتل میرزا تقی خان فراهانی" 

نویسنده، طراح و کارگردان: علی رفیعی

از ١٤ آبان -تالار وحدت

فروش اينترنتى: tik8.com 

تعداد صفحات : 91

درباره ما
Profile Pic
وبلاگ دکتر مهدی سلطانی سروستانی سعی دارد که به فعالیت های هنری دکتر مهدی سلطانی عزیز بپردازد سپاس ازنگاه زیبا وهمراهی گرم وصمیمانه اتون
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آمار سایت
  • کل مطالب : 903
  • کل نظرات : 54
  • افراد آنلاین : 3
  • تعداد اعضا : 2
  • آی پی امروز : 3
  • آی پی دیروز : 50
  • بازدید امروز : 5
  • باردید دیروز : 99
  • گوگل امروز : 1
  • گوگل دیروز : 13
  • بازدید هفته : 455
  • بازدید ماه : 1,790
  • بازدید سال : 11,810
  • بازدید کلی : 141,113